Koh Samui

Efter att vi mott upp vara sota vanner i Bangkok sa skulle vi aka nattbuss till hamnen och baten som skulle ta oss till Koh Phangan. Sa, efter en lang, svettig och oklar resa var vi framme pa Koh Phangan nastan ett halvt dygn senare. Men det var det helt och hallet vart. Efter att jag och Sofie bara hangt pa barer i Vietnam i en manad var det sjukt kul att komma till ett stalle dar det verkligen ar fest och dans. Det var helt sjukt festlig stammning. En hel o som laddar for att festa garnet. Vi kom dit tva dagar innan full moon och det var sa kul att se hur folk vallfardar till on. Sa, Koh Phangan bjod pa mycket fest och skont folk. Fina strander ocksa, men dom sag vi inte sa mycket av, eftersom vi oftast pallrade oss ivag till stranden runt klockan tre, sa vi hann inte vara dar sa mycket innan den skulle goras om till kvallen. Efter sex dagar dar sa bestamde vi oss for att byta o och tog baten till Koh Samui. Fy fan vilken javla helvetsresa. Jag bavar infor att satta mig pa den dar baten igen. Dom bara tryckte in sa mycket folk som mojligt, mycket mer an vad det fanns plats for, fyllde nastan all ledig plats med allas vaskor, det var sjukt varmt inne i baten och gungade nagot otroligt. Slang pa en harligt bakfylla pa det sa ar helvetesbaten komplett. Det var en lang timme som tog lang tid att aterhamta sig fran. Men nu ar vi i alla fall har och tanker ha det valdigt bra. Just nu sitter jag och Sofie pa ett internetcafe och jag forsoker ladda upp lite bilder. Men den datorn vill inte sammarbeta. Saklart. En dag kommer det att bli en bildbomb delux.

Två sötnosar i Bangkok

På senaste tiden har vi varit upptagna med att göra absolut ingenting. Och det tar ganska mycket tid. Vi åkte från Ho Chi Minh City till Phu Quoc där vi bara solade, badade och åt god mat. Efter det lämnade vi Vietnam och drog till Bangkok och mötte upp två sötnosar från Gotland, Maja och Julia. Om två timmar åker vi nattbuss till Kho Phangan. Egentligen så händer det mycket mer som jag vill berätta om, men varje gång jag ska skriva ett längre inlägg på mobilen så försvinner allt. Så jag utmanar inte ödet tills vi har ett hotell med dator. Pusshej.

Ljuset i tunneln

Nu börjar faktiskt vår vistelse i Vietnam gå mot sitt slut. Visserligen har vi typ en vecka kvar, men vi har allt planerat, vilket känns som ett steg närmare slutet. Eller slutet och slutet, vi har ju fortfarande en månad kvar i Thailand också! Men jag är jävligt nöjd med resan hittills! Vi har nästan fått gjort allt vi ville, men vissa saker har uteblivit pga dåligt väder eller helt enkelt bara lathet. Idag lämnar vi Saigon och åker till en ö som tydligen ska ha dom finaste stränderna i hela Vietnam. Igår var på utflykt, vi besökte ett tempel som tillhör Cao Dai sekten. Sjukt fint, men en lite galen grupp med egen armé och en mix av alla olika religioner. Sen åkte vi till Cu Chi tunnlarna. Hit har jag velat åka hur länge som helst, så att faktiskt komma dit var helt fantastiskt coolt. Vi fick se film om hur befolkningen försvarade sig och hur de började med det otroligt komplicerade tunnelsystemet. Sen gick vi runt och fick se hemliga ingångar, fällor, mötesrum och även skjuta lite gamla vapen. Jag kommer inte ihåg vad det hette, men fett var det i alla fall. Till sist fick man lov att krypa ner i de mer turistvänliga delarna av tunnlarna. Alltså de som gjorts större. Man kan gå som mest 100 meter under marken, men de flesta vågar inte gå ner eller går upp på första vägen ut, efter 15 meter. Vi gick hela och det kändes bra. Jag kan inte säga att jag tyckte det var så obehagligt. De tunnlarna är relativt stora, man kan gå hukad om man är liten, det är andra folk där och ljus längs vägen. Men det är som sagt de turistvänliga delarna, tror inte jag vill, eller får plats för den delen, i de riktiga delarna.
 
 
Jag vill lägga upp fler bilder men vi måste äta frukost innan vi ska till flygplatsen!
 
 

Mui Ne

Vi har det helt okej!
 
 

Bilder fran Halong

Nu har jag antligen fatt tummen ur roven och letat efter sladden till kameran. Den lag islangd i natt konstigt fack i nan liten vaska efter en panikpackning vi fick gora i Hanoi. Vi bodde pa ett ganska litet stalle, och nagon av gasterna hade blivit sjuk och kunde inte checka ut fast att det var hans sista dag, men det fanns inga rum kvar till honom. Sa vi fick byta hotell till det som lag precis brevid, bara minuterna innan vi skulle bli hamtade av bussen som skulle ta oss till Halong Bay. Jag har aldrig packat sa effektivt utan att glomma nagot, bara en liten sladd som hamnade fel. 
 
Har regnar det fortfarande och det ar extremt trist. Idag ska vi pa nagon sorts citytour som hotellet fixar at oss. Lite museum och tempel. Ska bli ganska kul. Man blir sa slo av det har vadret bara. Men det blir bra nar man val kommer ivag. Men trotta ar vi pa det har eviga regnet. Vi borjar trottna lite pa att vanta ut det, sa vi drar nog vidare om nagon dag. Nerat, dar vadret ska vara battre. Haller tummarna for det. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Red apple

Det är lite kul att nu när vi varit här i Nha Trang i snart en vecka så börjar man få lite koll på läget. Vart det ligger bra restauranger, vart det jobbar skönast folk, vilka butiker som har fina kläder, vilka spa som tar överpris, vilka gator det är mindre försäljare på och vilka barer som har bäst happy hour. Jag gillar att det är happy hour varje dag. Vi har tagit oss en drink varendra dag sen vi kom hit. Inte alltid för att festa loss men för det är mysigt, socialt och let's face it, det finns inte så mycket annat att göra. Och det är verkligen underbart. Plus att det är grisbilligt. Vi satt inne på en fin restaurang för någon dag sen och när vi kollade på menyn och priserna i vietnamesiska dong så kändes det som så otroligt mycket pengar. Så vi satt och klagade lite på priserna och bestämde oss för att vi inte kan äta ute varje kväll. Sen räknade vi om till svenska kronor och ångrade oss ganska snabbt. En stor portion mat och vin för ungefär 40 kronor är ganska okej. Det är vad jag dagligen la på vitamin wellvatten i Oslo i ett år.

Bohemfeeling

Idag har det regnat så vi har bara dragit runt och kollat i affärer och gjort fransk manikyr på ett supermysigt spa. Bäckar inomhus och liten trädgård så man slipper lyssna på trafiken utanför. Det var skönt att bli ompysslad lite, speciellt när det bara kostade ca 40 kronor. Vi har också köpt en liten söt högtalare till mobilen för 30 kronor var, så ikväll ska vi festa till det lite med vin på vårt nya hotellrum. Det här hotellet är verkligen hur mysigt som helst, ingen lyx i överflöd, men bra standard och hemtrevligt med lite bohemfeeling. Jag kör på den stilen nu, har köpt ett par sjukt coola byxor. Eller helt otroligt fula, men jag väljer att se dom som coola.
 
 
 
 
 
 

Mulet men fint

Idag har vi varit i Vietnam en vecka! Vi har det bra, men jag börjar bli trött på att solen inte kan kika genom molnen. Men det är väldigt fint här, men det skulle vara finare med lite sol! Idag packar vi våra väskor igen och byter hotell. Nu lämnar vi vårt fina hotell som ligger lite i utkanten för ett mindre och mysigare lite mer i smeten.

Biljardvinnare

Igår var vi ute och körde en riktig helkväll, först så åt vi på en restaurang vi hade sett på dagen som verkade mysigt och härligt. Det var det också, för ungefär 40 kr fick fyra grymma rätter plus vin. Efter det gick vi till en riktig backpackerbar och spelade lite biljard mot några australienare. Oväntat nog tog vi hem vinsten. Sen rullade det bara på, så idag har vi varit sjukt slöa. Det har småregnat, så vi låg på stranden och kollade på dom stora vågorna och istället för att gå ut åt vi middag och såg på film med förlorarna från igår. En helt okej dag med andra ord.
 
 
 
 
 

Mulet Nha Trang

Nu har vi varit i Nha Trang i fyra dagar. Tror jag. Det är sjukt vad fort man tappar dagarna när man inte behöver ha koll på dom. Den känslan har jag längtat efter. Jag har också längtat efter att bli lite brun, men det händer bara inte. Solen vill inte titta fram, det är varmt och skönt, men mulet. Så vi har spenderat dagarna på andra sätt.I förregår gjorde vi en pedikyr, så nu är mina fötter mjukare än vad dom var när jag föddes. Kvällarna spenderar vi på restaurang och barer. Utelivet här får nog tre av fem toast. Det är inte det bästa, men dom försöker verkligen och är hur sköna som helst.
 
Att blogga från appen på mobilen funkar inte alls, så vettefan hur det här blev egentligen. Men jaja. 
 
 

Halong + Nha Trang

I tisdags sa var vi pa Halong Bay, dar akte vi runt bland stora bergsoar i havet. Det later sjukt trakigt nar man ska forklara utan bilder, men det ar verkligen fantastiskt fint. Efter att vi akt bade stor bat och en liten bambubat runt klipporna sa var nasta stopp en stor grotta. Dar brukade vietnameserna gomma vapen ifall de skulle bli attackerade av kineserna. Eller sa kan det ha varit tvartom, guiden pratade inte sa bra engelska och nar jag forsokte fraga hur det var sa skrattade han at mig. Tydligen finns det dumma fragor. Men det verkar mest rimligt att vietnameserna gomde vapen. Och det var javligt ballt och ett bra satt att inleda det nya aret. 
 
 
Igar sa lamnade vi kalla Hanoi for varma Nha Trang. Vi kollade upp vadret innan vi akte och enligt Sofies telefon skulle det vara runt 20 grader och molningt, men varan bedomning lutar mer at 30 grader och sol med enstaka moln. Nu bor vi pa ett frascht hotell med pool pa taket och utsikt over stranden. Har bor vi for 75 kronor natten, vi ska stanna har i en natt till, sen far vi se vad vi hittar pa. 
  Igar sa var det som sagt sol, men idag ar det moln, sa det blir inte stranden idag som planerat. Det blir nog lite massage eller manikyr istallet. Eller bara ga och kolla i lite olika stand pa gatan.
 
 
 
 
 
RSS 2.0