Tre.

Förra veckan bara flög förbi! Helt plötsligt går jag in på min tredje nannyvecka. Nu börjar jag komma in i det lite mer och lillskiten testar mig inte lika mycket längre. Skönt! Den här helgen så åkte jag ut till Cronulla och hängde lite med Caroline och Aron. Men nästa helg, då jävlar kommer det hända grejer! Cliffhanger på den.
Cool tjej

Fina Sydney

Igår så tog jag en promenad över bron och nere vid vattnet. Fan vad Sydney är fint! Egentligen så hade jag skrivit ett inlägg om vad jag gjort den här veckan, men det händer något med min iPad varje gång och allt försvinner, så nu skiter jag i det och bara lägger upp två bilder istället. Det var ändå inte så intressant.

testvecka

Förra veckan var inte rolig. Pappan i den här familjen har två söner från ett tidigare äktenskap som brukar vara här vissa helger, men nu är det lov här, så, suuuuprise! Helt plötsligt så är jag lekledare för tre energiska ungar som inte vill något hellre än att få mig arg. Bra start på veckan. Det var mycket skrik. Inte från min sida alltså, från deras. Alla har sjukligt starka viljor och mycket energi. Dom är ju snälla egentligen, det märker jag ju. Men dom beter sig som tre, tio och elvaåringar gör. Speciellt sådanna som är vana att byta nannys ganska ofta. Men jag överlevde (drack jag inte kaffe förut, gör jag det nu) och jag tror faktiskt att det gick ganska bra. Så nu är det bara jag och treårstrots kvar. Det kan jag hantera. Treåring tillsammans med en valp. Som inte är rumsren, älskar att bita i Sophias klänningar och hon älskar att krama honom. Hårt. Man behöver ju inte ha tråkigt i alla fall!
Vi var en smabbis på Luna Park

Härlig ensamhet

Ibland är det värsta som finns att vara ensam, men ibland är det det bästa som finns. Att äta lite sushi nere på bryggan och kolla ut över Operahuset, Harbour Bridge och Sydney innerstad nattetid, med svensk musik i lurarna, den känslan är jävligt härlig! Och jag vet att jag har så mycket roliga och spännande saker framför mig. Just nu är jag själv mitt bästa sällskap. Men imorgon så vill jag inte vara ensam längre, för det väntas lunch med Ca när jag släppt av lillen på dagis. Jag har väl tagit ungefär en miljon bilder av den där bron, dom flesta med mobilen, men jag har också tagit några med kameran jag har med mig, med så lång slutartid som lillkameran tillåter. Ska bara få tummen ur och föra över bilderna. Men här kommer ytterligare en mobilbild! Här är min utsikt för tillfället.

And here comes the meatsweats

Helgen började med att jag och den gamla nannyn gick ut för att ta en drink efter att vi städat lägenheten på fredagen. Sen slutade det med att vi åkte ut till Manly för att gå ut och klubba lite. En riktigt lång, random och intensiv fredagkväll blev det. Så det var riktigt skönt att åka ut till Cronulla och slappna av där över resten av helgen. Vi gick ut på middag och jag beställde en rejäl jävla stek. Det är kul med spännande mat, men det är svårt att slå en riktigt bra köttbit! Haha, jag är den mest feminima människan i världen... Till den som antecknar beställde Caroline en laxsallad, inte en halv ko.

roligast som fan

Idag har det varit en bra dag. Inga tårar och massa lek. Frågan är bara: vem har egentligen roligast? Får se hur länge det håller i sig.

Picknick

Simskola, picknick, lite tarar och massa lek har statt pa schemat idag. Jag har en kansla av att Sophia och jag kommer komma bra overrens. Men jag forvantar mig att jag kommer bli testad pa riktigt nasta vecka. Da aker Mandi, som ar nanny nu, hem. Sa nar lillen inser att det bara ar jag kvar, sa kommer hon sakert att forska testa alla granser. Men Kneippbyn har gjort mig ganska talig motfejktarar.
Jag skulle förklara hur kameran på mobilen funkar, så jag ser sjukt konstig ut och Sophia sjukt koncetrerad ut.

bläckfiskmössa

Igår var det dagis som gällde, idag har vi sett på film och varit på biblioteket. Vi skulle till lekparken, men vädret har varit riktigt dåligt, så det blev bara en kort visit i lekparken när solen tittade fram.

Min resa

Nu har min resa börjat. Nu har jag inte Sofie, Maja, Julia eller Caroline med mig. Nu är det upp till mig. Det är lite ovant att flytta in hos en annan familj, men det här kommer bli bra. Visserligen är det här bara min första riktiga dag, jag flyttade in igår kväll. Men det blir vad man gör det till och jag gör det här till något bra. Den här veckan är deras nanny som ska åka hem fortfarande här, så den här veckan går jag runt och är en härmapa ungefär. Lär mig rutiner osv.
utsikten går inte att klaga på!

lyxfrulle

Idag har varit min sista dag som inneboende i Carolines och Arons lägenhet. Imorgon bär det av till city! Är lite spänd och förväntansfull. Mycket spännande! Den här dagen började vi med att ta revansch på förra veckans misslyckade frukost. Det var supermysigt, en riktig luxfrulle. Plus att vi fick lite bebisbesök också, och det är ju mysigt.

Svensk oas

Idag sa skulle Caroline forbi en svang pa IKEA, och eftersom hon bara akt dit med bil, men jag akt dit tva ganger med tag, sa fick jag for forsta (och formodligen sista) gangen guida henne i Sydney. Sa gar det nar man inte har sa mycket att gora pa dagarna. Men snart har jag saker att gora! Tva dagar kvar till flytten! 
 
 
 
 Caroline fick stora blommor av Aron, lucky girl. 
 
 

Pallvakt

Idag har jag haft mitt viktigaste jobb i Australien hittills. Jag har varit pallvakt. Caroline hade bestallt nagra pallar pa internet som skulle leveras hem nagon gang under dagen. Arbetslos som jag ar for tillfallet, sa fick jag det stora ansvaret att vanta pa pallarna. Det gor ingenting, for vadret har varit riktigt javla pissigt idag. Regndroppar stora som elefanter har dominerat hela dagen. Och natten. Det lat sa mycket att jag vaknade av det. Men det later i alla fall inte mer an faglarna i tradet utanfor. Dom satter igang typ klockan fem, och det det ar inte precis lite gulligt fagelkvitter. Det ar fagelvral. Det skriker. Det ar sa hogt att det ar sjukt. Det kanns som om dom sitter pa mina axlar och skriker. Men det ar nog det enda som suger. 
 
Jag fuskade lite pa min vakt och gick till posten for att hamta ut lite paket som mamma och pappa skickat. Jag lever pa gransen jag! Sa idag har verkligen varit lilla julafton. Pallar till Caroline, klader och godis till bada. 
 
 
 
 
 
 

Au Pair i Milsons Point

Pa sondag sa lamnar jag stranderna i Cronulla och flyttar till hoghusen i Milsons Point. Jag ska flytta in hos en familj och vara Au Pair for en tjej pa fyra ar. Jag ar lite pirrig. Det ar ju nagot helt nytt. Det ar skont att vara trygg, men ibland ar det kul att vara lite otrygg. Om jag inte testar och utmanar mig sjalv lite, sa vet jag ju inte vad jag klarar av och inte klarar av. Inte for att det har ar nagot helknasigt men det ar ett litet steg utanför comfortzonen. Men det kanns bra. Familjen verkar bra och arbetsuppgifterna ocksa. Och utsikten fran lagenheten ar helt fantastisk.
 
 
Sa igar firade jag och Caroline med att ata middag pa Sushi Train. Inte sa smart nar man inte atit nagot sedan frukosten och ar sjukt hungrig, med tanke pa att det inte ar sa billigt. Det var lite kul nar vi kollade pa vara tallrikar sen, jag hade typ hundra stycken och Ca tre. Hm, det kanske finns en anledning till att jag har storre rov an henne.
 
 
RSS 2.0